úterý 23. srpna 2011

Mantinely

Další z mnoha restů, mantinely do postýlky pro dvě stejně staré malé cácorky Nelu a Sofi.

Pro Sofi měl být veselý a neutrální. Ozdobila jsem ho poutky na tahání. Budu šít ještě jeden k nožkám, kde plánuju jednu či dvě kapsy na drobnosti.






Mantinel pro neteřinku Nelinku je už druhý, co jsem pro ní šila, tenhle má být jednoduchý, doplňkový k prvnímu, tentokrát s kapsou. Barvy a látky vybírala jako minule Nelinčina maminka :-).




neděle 14. srpna 2011

City Wolker

Mamíí, kdy půjdeš dneska spát? ...tak s touhle otázkou se se mnou dcerka loučí téměř každý večer.

Brzo, Elenko, včera jsem byla dlouho vzhůru, víš? ...ví, šila jsem totiž do půl druhé peněženku. Chtěla jsem jít brzo, ale skutek, utek. Je půlnoc a já se jdu chlubit fotkama kabelušky City Wolker, která vznikla podle kurzu Bellet. Je malá, akorát na pravidelné procházky s dětičkama a pejskem, kdy pravidelně řeším, kam nastrkám mobil, klíče a kapesník...už to vím :-).

Šila jsem poprvé z Echina a kdo ty látky držel, ví jak jsou skvělé, že jsou mnohem krásnější než na fotkách. Poloviční podíl lnu má své kouzlo. I proto jsem zvolila sice nepraktický, ale krásný přírodní bavlněný popruh, který si len vyloženě žádal...to abyste si náhodou nemyslely, že mi bylo zdechlo potahovat popruh :-))). Kabeluška má pro mě o to větší cenu, že je šitá z Echina, které jsem dostala od kamarádky Barborky.





sobota 13. srpna 2011

Peněženka z pásků

....z pásků látek od Pat Bravo a mé oblíbené rifloviny...na začátku byly zbytky a k tomu plán, že z toho bude kosmetická taštička...i zip jsem koupila ve stejném odstínu, jenže pak do toho vstoupila sestra s přáním o ušití peneženky pro někoho blízkého a tak mám peněženku z pásků a zip na kosmetickou taštičku, který čeká na použití...a já doufám, že se peněženka bude líbit. Tentokrát jsem upustila od ozdobného prošití a dokázala zdolat svou posedlost symetrií a s výsledkem jsem spokojená :-).

Bellet design pro časopis Marina ve zvětšené verzi a s kapsičkama.




čtvrtek 11. srpna 2011

Polštářek

Jeden bagříkový polštářek na přání...asi budu muset jeden ušít i pro toho mého malého fráju, tolik se mu vždycky líbí...tak snad potěší i budoucího majitele.




Tyto krásné pastelkovníky jsem si nechala ušít pro děti na vánoce od jedné nesmírně šikovné paní, která si říká CINGRLATA. Zde jsou její webové stránky, kde můžete najít další krásné věci k prodeji, jako třeba obaly na dětské láhve apod. a taky tam najdete další fotky pastelkovníků, včetně detailů jejich vnitřků... www.cingrlata.cz .



čtvrtek 4. srpna 2011

Anna od P.

...první taška Anna ušitá podle úžasného kurzu od Belletky "Kdyby tisíc tašek bylo", který se mi, díky bohu, podařilo koupit na Belletfabric. Jenže společenská romantika podle originálu mi moc nejde, takže výsledek je kapku odlišný. Upravila jsem si trošku Belletčin střih, přední i zadní díl jsou stejné. Kabeluška se šila úžasně, jen mi kapku vadí, že na určitém světle se na riflovince rýsují konce popruhů (příště si na to musím dát lepší pozor)...ale i tak se mi výsledek líbí, asi ji podaruju, už začínám myslet na vánoce :-). Šila jsem z tenké rifloviny a kolekce La Petite Ecole. Přiznám se, že to je první kabelka, kterou jsem šila 4 dny a dokonce jsem na ni zapomněla dát cedulku!!!!!!