sobota 24. září 2011

Dubnová deka

...šitá z bloků, z nichž každý je šitý z pásků násívaných kolem středového čtverečku. Čerpá z tradičního patchworkového postupů šití LOG CABIN. A Dubnová je proto, že právě v dubnové Marině vyšel postup jejího šití.

....přemýšlím, co bych k ní napsala. Snad jen, že mám pocit, že kdyby člověk z kolekce La Petite Ecole od Mody udělal jen kapesník, tak bude vypadat nedostižně. Tahle kolece má opravdu obrovské kouzlo a sluší jí všechno, ale mám pocit, že deka jí stejně sluší nejvíce. Já jsem svou La Petitku dostala od mamči k svátku, což jí dává ještě větší cenu a deku tutíž nikomu dát nemůžu a schovám si ji pěkně na horší časy, nebo jen na okukování :-) (to chci vidět, jak dlouho ji vydržím nevytáhnout a nepoužít :-)).

...začala jsem ji šít s spolu s pár holkama na Galeriimarině už dávno, před pár měsíci. Všechny holky už mají dávno hotovo, Alenka zvládla snad dokonce tři. Tak já jsem jí konečně dorazila taky.

Focení dek nenááávidím, tak omluvte fotky.





čtvrtek 22. září 2011

Džudžu

...takto pojmenovala Bellet svého medvídka ze zářijové Mariny.


Už dlouho jsem si plánovala ušít zvírátko jen pro sebe do pracovny, jen tak mazlíka pro štěstí...zamilovala jsem si zkrátka tohoto medvídka v Marině na první pohled, neodolala jsem a musela jsem ho mít :-).

A teď mi tam bude pěkně dělat společnost ;-)




...už teď vím, že ušiju ještě minimálně jednoho a přesně vím pro koho :-)

neděle 18. září 2011

Peněženka Hyperreal Garden

...peněženka na přání, z krásné kolekce látek od Pat Bravo Hyperreal Garden

...z kolekce, kterou jsem si zamilovala díky této peněžence
...z kolekce, která je luxusní a krásná
...z látek kvalitních pevnějších s popelínovou jemností







...základní střih a postup šití Bellet design pro časopis Marina
...rozšířená velikost, obohacená o okýnko na srdcové fotky a o čtyři kapsičky na karty, či viziky...vše vlastní.

čtvrtek 15. září 2011

Jehelníček pro Dalmatinka

...taky Vás tak hrozně naděje v cokoliv žene dopředu a pomáhá Vám, když máte průšvih? Bez naděje ve spoustu věcí by ze mě asi byl totálně rezignovaný člověk bez radosti ze života :-). Myslím, že nejsem jediná. Tuhle sošku Anděla naděje jsem dostala od své sestřičky před nějakou dobou...myslím, že je krásná :-).




...jehelníček je šitý opět pro moc milého člověka z Galeriemariny ( www.galeriemarina.cz ), doufám, že se bude líbit a udělá radost. :-)

Krásný večer,
Pavla

středa 14. září 2011

Jehelníček pro Barborku

Moc ráda chodím na stránky www.galeriemarina.cz , a to, protože tam mám své virtuální kamarádky, ale také proto, že Bellet neustále vymýšlí nějaké nové zajímavé akce. Poslední akcí byla burza jehelníčků, která proběhla tento týden v pondělí. Prodala jsem čtyři...naslepo (holky nakupovaly zajíce v pytli :-) )...a teď je musím rychle našít, snad nezklamu a budou se holkám, co mi důvěrovaly líbit.

Zde je první z nich. Je z látek z kolekce Urban Angel a motiv srdíčka je šitý technitou šití přes papír.


sobota 3. září 2011

Taštičkování

Postup šití kosmetické taštičky jsem našla opět v mé oblíbené Marině a považuju ho já osobně za jeden z nejpovedenějších Belletiných střihů a postupů a to pro jeho jednoduchost a variabilitu...trošku šikovná švadlenka si ho bez problémů snadno zvětší, změnší, rozšíří, doplní o ucha a pod.
Já osobně mám tuto taštičku ráda i jako dárek, je praktická, nějaké využití pro ni najde téměř každý. Už jsem jich našila dost a nehodlám s tím přestat, dokud bude koho obdarovávat nebo dokud bude o mé kosmetické taštičky ze zbytků zájem :-). Skoro každá taštička z této řady už má svého majitele a váhám, že si jednu konečně nechám já sama, abych aspoň pro jednou porušila pořekadlo o kovářově kobyle, co chodí bosa.














V plánu mám další, tentorkát pánské :-).

Krásný večer, P.

pátek 2. září 2011

Až se Ježíšek zeptá...

...co jsem nachystala pro své milované, chtěla bych být připravená. A tak jsem začala pomalu šít vánoční deky.

Mám v plánu dvě ze zbytků. Protože jsem asi škrt a je mi líto vyhodit každý větší zbytek. A tak syslím, pomaličku, ale jistě, čtvereček ke čtvrečku a už mám pásy na skoro celou deku...a že hýří všema barvama? Nevadí, mě se to totiž opravdu líbí. A co dělám s těma menšíma než je 10 x 10cm? Schovávám je taky na tu deku druhou, ještě bláznivější :-).






Můžu to tady zveřejnit s úplně klidnou duší, beze strachu, že bych někomu prozradila jeho dárek...o tom, komu připadne, totiž rozhodne až Ježíšek :-) a třeba bude někdo doufat, že tím obdarovaným bude právě on :-).

Zvířátkování

V časopise Marina Bellet zveřejnila už několik návodů na zvířátka. Už jsem je většinou šila pro své dětičky, ale když mě kamarádka poprosila, abych ji výměnou za kabelku pro mou sestru k narozeninám a jednu menší cestovní pro mě ušila zvířátka pro nemocné děti, ráda jsem přijala a šití zvířátek si zopakovala.

A tak vznikl Barnabáš (kytičkovaný opravdu veliký medvěd z krásného pevného ubrusu...jak rádi v žertu na Galeriimarině říkáváme, prostě opravdová Belletkovina). Vedle něj sedí krajkový Jonáš (medvěd, kterého jsem šila pro Elenku, která se ho ve prospěch nemocných dětí vzdala).


Slon do postýlky, nebo pro pomazlení..snad jediné zvířátko, kterému Bell nedala jméno.


Oslík Ema...toto je menší verze, v Marině najdete i Emu v obří velikosti. Emu jsem šila svému Áďovi ke třetím narozeninám.


Dinosaurus Pepan, kterého miluje můj syn, který je majitelem recyPepana z mé staré mikiny.


A Pan Hafánek...recypejsek ušitý ze sestřiny staré manžestrové sukně a zbytku mikiny.




Ještě mi chybí úžasná Berta, snad nejúspěšnéjší Belletčině zvířátko, kterou miluje má dcerka, a která v ušitých hračkách samozřejmě nesmí chybět a pak má vlastní hračka Mandragorka, napodobenina buldočka...protože hračky jsou šité pro Kačenku Mandragorku :-)