úterý 25. září 2012

Netopýr Áďa

Áďa je autorský netopýr s velkou láskou šitý. Je to milý, tichý společník na zavěšení třeba pod strop dětského pokoje, či pod poličku. Umí sedět a viset hlavou dolů, či naopak. Má příjemné tělíčko a ač má křidýlka lehce hýbací, přece vaše děti neopustí....kam by taky letěl...děti k životu moc potřebuje, podle kresbičky jednoho čtyřleťáčka se totiž narodil....a proto nosí jeho jméno. Rozměr: výška 18cm včetně oušek, rozpětí křídel 34cm :-) Na prodej zde na Fler.

čtvrtek 20. září 2012

Echino

Echino je kabelka klasického a velice oblíbeného střihu, ozdobená kapsou na zip. Tato kapsa nechává prostor pěkně vyniknout vzoru látky na přední straně. Střih jsem oživila rozšířenými bočními díly, na kterých je našitý popruh, který vychází z vystuzeného dna. Poctivě vystužené dno zajišťuje, že kabelka pěkně stojí a spodní strana drží tvar a nebortí se. Uvnitř najdete jednu kapsu. Taška se dá nosit přes rameno, nebo křížem přes tělo. Kabelku najdete k prodeji zde na Fler
Rozměry: výška - 28cm, šířka - 26cm, hloubka u dna kabelky - 11cm, hloubka u vhchu kabelky - 8cm, délka popruhu od usazení - 117cm. Použité látky: Echino by Kokka

úterý 18. září 2012

Mimideka do kolíbky

Mimideka do kolíbky je opět pro malou Žanetku :-). Při šití jsem použila jeden blok deky Terrain moda by Kate Spain, která mě moc zaujala a myslím, že se dočká v mém podání i standartní velikosti. Šila jsem z krásných něžných látek Farm Fresh v kombinaci s bílou, které mi pro nejmenší miminko moc sedí. Na spodní stranu deky jsem použila velkou dětskou plínku. Stejnou jsem kdysi dávno použila na podšití háčkované deky pro svého synka a byla to pro nás oba super volba. Plínka je hodně příjemná na dotek, saje pot a rozhodně dětské jemné pokožce neuškodí. Deka je podložena bavlněným vatelínem a bílé části jsou hustě quiltovány )(už vím, na co mi byly celé vyučovací hodiny strávené kreslením tohoto vzoru do učebních sešitů a knih :-))))))).
Použité materiály: TOP- kvalitní bílá bavlna,kolekce Farm Fresh, spodní strana- dětská plínka, výplň- bavlněný vatelín

pátek 14. září 2012

Pták na kolečkových bruslích

Po dinoškovi je to další z originálních postaviček či možná hraček, které patří do kategorie "Děti kreslí, máma šije". Tyto postavičky šiju nesmírně ráda s velkou láskou a obdivem ke krásným dětským kresbičkám. Autor předlohy: můj Adámek, věk čerstvé 4 roky
Celý zrod ptáčka děti bedlivě sledovaly a kontrolovaly. Skoro nechtěly jít spát, protože neměl ještě kolečkové brusle. Ráno jsem se dočkala mnoha pochval a proseb, abych ho nenabízela prodeji, odolala jsem a pokud by Vás oslovil, tak je v prodeji u mě v obchůdku na Fler

středa 12. září 2012

Panenka

Klasické hájánky od Tildy jsem šila téměř před dvěma lety. Tento je jiný, nový, obohacený o pár prvků a úprav, aby mohl sloužit jako panenka pro malou holčičku, pro kterou je určený. Panenka má hýbací ručky na knoflíky a nožky i ručky ohýbací v kolenou a loktech. Aby se líbila budoucí malé majitelce, dostala bohatou sukýnku a "spoďáry! :-). Dodnes si totiž pamatuju, jak dcerka nakukovala panenkám pod sukýnku, jestli mají patřičné spodní prádlo :-))))).
Tak snad potěší a odjede s ní do dalekého světa. Krásný den Vám všem :-)

úterý 11. září 2012

Pro Žanetku část.2.

..tentokrát je na řadě obrázek na stěnu, polštářky a zavinovačka. Všechny výrobky jsou opět šité z krásných kolekcí Studia E a to Witty Kitty a Restoration, aby spolu všechyn pěkně ladily do pokojíčku. Zavinovačka i obraz na stěnu jsou poctivě quiltované. Postup šití pejska jsem objevila díky své kamarádce Barborce a na nástěnný obrázek jsem využila krásný panel s kočkami.
Krásný večer přeju všem, co jste se zastavili nakouknout, za což Vám z celého srdce moc děkuju :-)

středa 5. září 2012

Circa quilt

Konečně jsem dokončila dětský quilt z kouzelné kolekce Circa by MODA. Není to ta klasicky sladká dětská deka, ale mě příjde vhodná do dětského pokojíčku i tak...nebo možná právě proto? Deka má rozměr 117cm x 137cm, je podložena teplým, pevnějším vatelínem a hustě quiltovaná. Je vhodná do dětské postýlky místo peřiny pro teplejší dny, či jako přehoz nebo deka na zem. Pokud by získala Vaše srdce, lze ji zakoupit zde v obchůdku.
Použité látky: top - Circa by MODA, spodní strana - kvalitní česká bavlna

pondělí 3. září 2012

Mantinel pro Terezku

Mantinel do postýlky pro maličkou Terezku jsem šila podle obrázků, které má mít princezna kolem postýlky na stěně. Mantinel je veselý, obsahuje dvě okrouhlé kapsy na hračky a jiné drobnosti,plastickou housenku, poutka a šnůrky a jiné prvky pro stimulaci smyslů dítěte.
Použité materiály: zbytky kvalitních zahraničních látek Výplň: molitan, a bavlněný vatelín