pátek 13. dubna 2012

Top dětské deky

Mám moc ráda patchwork a šití dek, táhlo mě to k nim dávno, ale bála jsem se jich. Po pár pokusech a pár dekách ušitými před léty jsem se k nim vrátila až minulý rok i díky Bellet. Díky ní jsem dostala chuť bojovat s prošitím, ze kterého jsem měla největší strach a deku tedy dotáhnout do více či méně zdárného konce.

Neumím tvořit tradiční patchwork..líbí se mi, ale ve finále většinou sklouznu ke své ztřeštěné "moderně". K aplikacím podle dětských kresbiček, různým kombinací materiálů, které k sobě zdánlivě moc nejdou.

Tento topík deky pro malou holčičku vznikal od ledna, kdy jsem pomaličku začala při práci po večerech sešívat. Pomaličku, v klidu. Pak vznikla aplikace, jak jinak, než podle Elenčiné kresbičky (je to Hallo Kitty? či není to Hallo Kitty :-) :-) ).

A nyní mě čeká prošití. Myslím, že dojde na meandry a volné quiltování, možná ani nevysrážím látku na spodní stranu, abych dosáhla efektu "krčené" deky :-). A pak dojde na zdobení a zjemnění výraznější látky, na které je aplikace, jojíčky z látek použitých na dece :-).



Použila jsem látky z kolekce Sew Cherry a dolnila ji krásnou tytičkovanou látkou z kolekce Farm Fresh.






Jsem opravdu zvědavá, jak to nakonec dopadne ;-). Při focení mi pomáhalo naše 11-ti týdenní štěňátko, takže urovnat aspoň trochu deku bylo nad mé síly.

Hezký pátek 13. ;-).

8 komentářů:

  1. Pavli ta je teda kouzelná, moc hezky jsi ty kolekce spojila...

    OdpovědětVymazat
  2. No tá je úžasná, Pavlínko! Keď budem mať ešte niekedy dcérku, tak mi takú ušiješ, ju? ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Pavli, parádní čmanění:o))). Ta by se líbila naší Esterce;-D. Můj čas na deky zatím stále zraje, ale snad někdy... Famfárový víkendík plný jarního čmanění. Páčko drahá

    OdpovědětVymazat
  4. No tá je peknunká Pavli, tie jojíčka sú na nej čarovné:-) ♥

    OdpovědětVymazat
  5. Deka je nádherná, mohla být klidně i fotka se štěňátkem :-) Asistenti jsou náhodou moc důležití :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Holky, děkuju moc, moc si Vašich komentářů vážím :-), jste zlaté. Krásnou dobrou noc!!

    OdpovědětVymazat