úterý 17. dubna 2012

Dětská peněženka



..."Mami, prosím, ušiješ mi taky peněženku?"
Loudila nenápadně Elenka po každé ušité peněžence. Pravda byla, že její Medvídek Pů už mi lezl nějakou dobu krkem a nad dětskou peněženkou jsem uvažovala. Ale jak??

Harmonikovou určitě ne, chtělo to něco jednoduchého, bezpečnějšího, co snese i rychlejší vhození peněz, které se ukládají do správných kapsiček teprve pod matčinou hrozbou :-))). Musela být na zip. A tak jsem použila základní postup na šití penálu od Bellet a upravila si jej pro potřebu peněženky. Ve finále peněženka obsahuje skládanou kapsičku na ty drobné do bufetu ;-) a jednu vyšší kapsičku na tu papírovou, co se už sem tam u sedmiletého dítka vyskytne.

Elenka vypadala spokojeně a nenápadné přitulení a tiché "díky, díky" mi bylo největší odměnou. Ani na vyfocení mi ji skoro nechtěla nechat. A já mám navíc svůj zkušební prototyp ;-).








Použité látky: Kokka + Restoration
Základní postup šití: Bellet pro časopis Marina

10 komentářů:

  1. Pavli, jsem z ní nadšená. Ještě by to chtělo nafotit v děských ručkách, pro představu. I když tam máš ty sirky, to je nějaké to velké balení, že :o) Je propracovaná, krásně ušitá a nádherné barevná ! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zuzanko, děkuju, nafotím, doplním ;-). Máš pravdu, je to větší balení sirek :-). Chystám se ještě na další do obchůdku, tohle byl prototyp a jsem ráda, že se povedl :-). Krásný den, papap P.

    OdpovědětVymazat
  3. No a tie Tvoje vychytávečky milujem! Ešte vymsli nejakú v chlapčenskom prevedení... ale času máš dosť, kým ten moj chlapček príde na to, že existujú peniažky :)))

    OdpovědětVymazat
  4. Je moc pěkná!! Moje dcera měla podobnou (ne tak vymakanou) a místo bankovek si tam dávala průkazku na obědy :)

    OdpovědětVymazat
  5. no ta je krásně propracovaná .., a ten restoration ... fíha ... to je krásné nakopnutí vpřed ...

    OdpovědětVymazat
  6. Krasne rano, Pavlinko, moc povedenou ji mas, no jsi taaaak velika sikulka, to je jasne...papa, P.

    OdpovědětVymazat
  7. Krásný, krásný, krásnýýý nápad!

    OdpovědětVymazat
  8. Velice podařená peněženka, peknučké čmanění:-D

    OdpovědětVymazat