čtvrtek 15. prosince 2011

Mě se líbí Bob...

...budou zpívat holčičky v těchto sukýnkách a mašličkách...snad se budou líbit ony těm svým Bobům :-). Prý budou mít kluci na hlavně kohouta :-) a bílé košile, říkala Elenka...už na tuhle velkou slávu nacvičujou několik měsíců...prý si na konci budou dávat pusy, ale ty OPRAVDICKÉ PUSY, MAMI, říkala Elenka...pane bože..já už mám tak velkou dceru!?!?! MAMI A MY TY PUSY BUDEME NACVIČOVAT, říkala Elenka...tak nevím, mám se smát nebo bát? :-)

Když jsem slíbila, že všem holčičkám ze třídy ušiju sukýnky, tak mi to přišlo jako brknačka. Střih byl hotový a vyměřený za 15 minut a pak vznikla zkušební sukýnka...musela být retro, ale jednoduchá na ušití a zároveň jsem hned na začátku veděla, že nechci šít klasickou nabíranou sukýnku do gumy. Vyhrál kompromis...sukýnka ze čtyř dílů, nahoře nabíraná do gumy "tak akorát" dole se pěkně rozšiřující a s výrazným pasem. Tak co, je retro?? Nevím určitě, myslím že jo. Určitě vím, že když mi poštou dorazilo 9 metrů látek, připadal mi ten snadný úkol trošku těžší :-). Při stříhání 44 dílů sukýnek a 11 pasů mi pomohly mé KAI nůžky, které opravdu zvládly hooodně vrstev. A pak jsem v jednu chvíli napočítala, že mám v sukýnkách zapíchaných 440 špendlíků...boooože, ani jsem netušila, že jich tolik doma mám ( a to mi ještě zbyly ;-) ) a který blázen je bude jako zase vytahovat??

No nic...dobojováno (a přznám se bez mučení, že mašličky už se sklenkama červeného vína po ruce :-)) a Elence se moc líbí a mě vlastně taky, tak snad se v nich ty holčičky bodou líbit těm svým Bobům ;-).






Krásný večer, Pavla :-)

8 komentářů:

  1. No Ty si hviezda moja, sú chrumkavééé, dievčatká budú rozkošné ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Smekám, páááni. Pěkné čmaněníčko. Holčičky budou k zulíbání;o).

    OdpovědětVymazat
  3. Pavli,tak thle vystoupení bych chtěla vidět! už ty sukýnky slibují, že to bude bomba. a s líbací vložkou nakonec....:o)!
    Chápu ty sklenky vína ke konci. Já teď došívala "jen" 6 spodniček pronáš folkloráček a stačilo mi to.
    Jsi fakt borec!

    OdpovědětVymazat
  4. Vy jste zlaté, děkuju moc :-).

    OdpovědětVymazat
  5. no páni, obdivuju jsou povedené!

    OdpovědětVymazat
  6. Su úžasné tie sukienky. Bude to parádne vystúpenie. A ty si obdivuhodná, že si sa na to dala. Krása!

    OdpovědětVymazat
  7. To sa budú dievčatá vykrúcať! Si úžasná, lepšia než všetky čínske švadlenky na svete :)

    OdpovědětVymazat
  8. líbí se mi ta písnička i sukýnky.

    OdpovědětVymazat