pátek 10. srpna 2012

Pro Žanetku 1.část

...tentokrát deka do kočárku, nebo do postýlky, rozměr 100 x 80 cm. Deka je vyplněna tenkým bavlněným vatelínem a na spodní straně je tenký flees. Žanetka se totiž narodí na zimu a je tedy potřeba, aby ji deka pěkně hřála. Díky použitým materiálům, které nejsou objemné, je deka příjemná, teplá a přesto pěkně skladná, takže složená pod kočárkem rozhodně nebude překážet. Deku jsem ušila jako quilt-as-you-go a více jsem ji neprošívala, aby se při přeložení v kočárku na fleesu neukazovalo nejrůznější prošití.



...Žanetka je dcerka mé kamarádky Katky, která zatím spokojeně nabírá sílu v bříšku. A já jsem dostala za úkol našít pro ni výbavičku. Mám ráda šicí přání, které mi dávají prostor a neurčují přesně vzhled požadovaného výrobku. Katčiny požadavky byly takové, že mi toho prostoru pro volnou tvorbu daly víc než dost. Na otázku: "co chceš pro mimi ušít?" mi odpověděla, že já mám dvě děti a ona zatím žádné a že já bych měla tedy vědět, co potřebuje a co ne :-). Nechala jsem se tedy ovlivnit zkušenosti svými a svých kamarádek a rozhodla jsem se ušít věci, které jsem využívala nejvíc.

Jasnou představu měla Katka o barvičkách...měly být jasné, veselé, zvířátkové, laděné do zelena, červené mělo být poskromnu. Nakonec si vybrala panel WITTY KITTY od Studia E a já jsem panel a pár hlavních látek z této kolekce doplnila dalšími látkami z kolekce RESTORATION od Studia E.



Použité látky a materiály::
-WITTY KITTY od Studia E
-RESTORATION od Studia E
-bavlněný vatelín
-flees

Krásný den :-)

4 komentáře:

  1. Je moc krásná.....a určitě s ní bude princezna moc spokojená, protože je bude hřát za dlouhých zimních večerů....:-D

    OdpovědětVymazat
  2. Ptáčků mám taky kousek ulitých a zatím nepřišel jejich čas:-)
    Pavlínko, vyzvedni si u mě něco na blogu;-)

    OdpovědětVymazat
  3. parádní "kocúrová", moc se ti povedla

    OdpovědětVymazat