pátek 3. srpna 2012

Vánoce se blíží...

A ač se to nezdá, tak více než pomalu. A já mám spoustu plánů, co komu ušiju. Především svým dětem...nové doplňky do pokojíčku. Zatím společného, ovšem doplňky jsou šité tak, aby později, až nastane vhodný čas, mohly cestovat s každým z nich do pokojíčku vlastního.

Áďovi jsem látky vybírala dávno já a padla volba na mé milované Echino s autíčkovými, scooterovými vzory. Látky, které by, dle mého názoru, neurazily ani pořádného puberťáka...a vlastně ani mě :-). Doplnila jsem je českou bavlnou z obchůdku od SAR.

Elenka si látky vybírala sama. Její volba padla na panel s čarodějkou od Pumking Pie by Henry Glass. A těchto látek mám doma zoufale málo, takže jsem je musela doplnit o jiné vhodné látky. A díky dvěma moc milým dušinkám Barborky a Terezky se mi dostaly do rukou krásné zbytečky, kterými opravdu při šití šetřím.

Áďův polštářek jsem už fotila před časem v blogu o dárku k narozeninám , včera jsem dokončila Elenčin. Je šitý ze čtverečků 4x4cm a upravený, aby působil vintage už od začátku a já nemusela sledovat jeho postupné opotřebování :-).









Každé dítko už má také svůj sedák. Původně jsem si říkala, že je ani potřebovat nebudou, ale tyto sedáky šiju taaak ráda, takže jsem neodolala a každý nakonec přece jen svůj vlastní dostane. A taky, Barborka ušila jeden tak krásný, že jsem nemohla odolat. Tyto jsou plněny provizorně na focení dekami a polštářky, do vánoc dostanou jistě pořádnou náplň, jen stále netuším, zda z dutého vlákna, či polystyrenových kuliček.









Nyní jsou na řadě běhounky k postelím, Elence již u mé milé Barborky vzniká přehoz na postel. A pak krabice...určitě musím ušít i patřičně sladěné krabice ;-) a ...no určitě ještě něco vymyslím.

A tatínek dostane na starosti poličky a bedýnky na heblátka, kterých není nikdy dost. A taky dostane na starosti vymalovat :-))))))))))))....a já určitě ještě něco vymyslím :-).

Krásné odpoledne a omlouvám se za fotky, foťák už přestává stíhat, asi budu muset o pořádný napsat Ježíškovi ;-)

5 komentářů:

  1. Pavlínko, to je kráááásy, já chci být taky Tvoje dítko nebo aspoň mít Tvoje ruce...:-)
    Jo a mám tip na levné PS kuličky, písni mi, když budeš chtít. A přijdu pro radu, jestli můžu, chystám se taky na sedák, tak že mě třeba předem upozorníš na nějaké hrůzy apod.:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Fantastické ..... to sis ale dala, šít z těch pidi čtverečků:-))

    OdpovědětVymazat
  3. Jaj, to jsem si sedla na prdel! doslova!
    Nádhera , krása, dokonalý, ............pááááni!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Naprosto dokonalé, polštářek i sedáky! Taky bych si sedla :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc krásné všechno máš! Ale obzvlášť obdivuji sedák z "oken" a pak Ellenčin polštář, je krásný, musel dát práci, piplačku, ale stál za to! Mohu se zeptat - 4 cm čtverečky jsi sešívala ručně nebo na stroji? Ať se ti stále daří! DanaK.

    OdpovědětVymazat