úterý 20. listopadu 2012

Elenčin pokojíček

Pustili jsme se po malé přestávce opět do pokojíčku pro Elenku. Protože dětičky už zatoužily mít pokojíčky zvlášť, můžu se nechat unášet svou představivostí a plány, co bych pro kterého chtěla a nemusím brát ohledy, aby jim věci pasovaly dohromady do jednoho pokoje. Elenka miluje koníky, tak bylo jasno, že pokojíček bude v duchu koníků. Tapeta je značky Marburg, z tohoto obchůdku , krásná, ale drahá a tak jsme byli rádi, že nám stačí jen jedna...pod stolem prostě nebude :-).
Protože v tomto pokoji měla být původně má pracovna, komodu a skříňku jsem měla koupené již z dřívější doby. Elence se naštěstí nábytek líbí, takže u ní v pokojíčku zůstane. Na stěnu příjdou zarámovat krásné originální perokresby koníků, které jsem dostala minulý rok na vánoce.
Do pokojíčku příjde dodělat stůl a police na stěnu ke stolu. Postel se přestěhuje spolu s Elenkou, už má nachystané i své místečko. Uháčkovala jsem za ni ochranu na stěnu z plédů z Ikea, tyhle háčkované koberečky mi totiž učarovaly už dávno, takže určitě ještě přibude kulatý kobereček na zem.
Protože se kamarádím s úžasně tvořivýma holkama jako Barborka a Laďka, které nenechají internet v klidu a prochází blogy a jiné zdroje, kde člověk získá inspiraci a nápady, jak oživit interiér pokojíčků, dostanu se k těmto nápadům mnohdy taky, i když já jsem na to hledání líná. A tak Elenka dostala skříňku na stěnu na své malé serepetičky, kterou jsem natřela na zeleno. Pro srovnání jsem přifotila jednu původní a větší, co mám pro Aďku a která zatím natřená není :-).
Na základě inspirace od holek jsem jí i na stěnu namalovala koníka podle křížkové výšivky...tento nápad mi příjde přímo geniální a u Elenky sklidil koník velký úspěch :-).
Máme ještě spoustu plánů, co a jak dál. Na vánoce Elenka dostane do pokojíčku našité doplňky. Od Barborky kráásnou deku a sedák a polštář, které jsem ušila já. Tím s šitím do pokojíčku nekončím..jedeme dááál...:-)
Některé další věci jsou již koupené, jen čekají na správné místečko a svůj okamžik :-).
A některé věci teprve čekají na objednání (a to zde) ale určitě v pokojíčku budou, zkrátka MUSÍ :-)
A některé čekají, až je donese Ježíšek :-). Jako třeba povlečení s koníkama, které Ježíšek sehnal právě tady.
A neodpustila jsem si do pokojíčku pár "doplňků", které mají zatím obrovský význam spíš pro mě, ale jsem si jistá, že Elenka jejich hodnotu časem určitě pochopí. Jako třeba tento obrázek...je to první Elenčina konkrétní kresbička sluníčka z roku 2007, kterou jsme spolu tehdy dotvořily...plexi se nám už rozbilo, v obrázku je nedopatřením malá díra, ale já ho prostě nedokážu předělat.
Tak, pro tuto chvíli chlubení stačí :-), krásný den všem, co příjdou nakouknout a obvlášť těm, kteří tu nechají milé slovíčko :-)

7 komentářů:

  1. jé, no to je taková krása, že bych takový pokojík brala hned a to nejsem zdaleka už dítě. Moc mě zaujala háčkovaná zástěna za postel, ta se ti teda povedla moc a moc. .... krásné další tvoření. J.

    OdpovědětVymazat
  2. Pavli, no to je úžasné a fakt jsem vše projela, abych se inspirovala. "Sepetičkovník" je super a perokresby koníků mě moc zaujaly. Pořád nemám ty správné fotky do rámečků a toto je prostě pecka. Všechno se ti moc krásně rýsuje a ta komoda, jsi moc hodná máma, že ji oželíš a dáš dětem, to se mi moc líbí.

    OdpovědětVymazat
  3. Krása, krása, tolik nápadů a myšlenek zrealizovaných, strašně se mi líbí háčkovaná zástěna a křížkový koník na zdi, radost koukat. To postupné promyšlené zabydlování je fajn. Ať je Elenka v pokojíčku spokojená!! :))))

    OdpovědětVymazat
  4. Krása jako všechno co děláš!

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné, mám obrovskú radosť, že som mohla aspoň trošičkou prispieť k tejto kráse. Ale ako všetko, má i celý pokojík Tvoj nezameniteľný "rukopis". Elenka sa má, že Ťa má! A to sa ešte len neviem dočkať Aďkovho pokojíčku, to bude pecka na druhú!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Ta to bude mít nádherné. To se má, že je maminka taková šikula.

    OdpovědětVymazat
  7. Hmmm, to bude opravdu velmi povedený pokojíček! Šťastné to dítě, které má tak tvořivou a šikovnou maminku:-)

    OdpovědětVymazat