pondělí 29. července 2013

Kuchyňské šití

Plánuju novou výmalbu kuchyně a obyváku. Nenápadně jsem vybrala barvičky na stěny, stačí je jen nechat namíchat, a už jsem koupila i roli tapety na propojení barviček a oživení interieru. Myslím, že drahá polovička už se s plánovaným malováním taky smířila.
 
Už se těším.
 
Zatím po chvilkách došívám dloooouho plánované doplňky do kuchyně.
 
 
 

Chňapky

 
dlouho plánované...snad deset let staré chňapky s ježečkem mi do mé nové koncepce kuchyně moc nezapadaly, dlouho promýšlené...nechtěla jsem ani klasické rukavice, ale čtvercové chňapky mi nepasovaly taky. Tak jsem ušila kompromis...na zadní straně chňapek je "kapsa" na ruky, která ruky pěkně udrží na místě a já se nemusím bát, že je někde ztratím. Zatím na ně tedy stále jen koukám, snad mi někdy nebude líto je použít :-). 

 

Zástěru

 
možná spíš na parádu, než na používání, ale prostě se mi u Bellet kdysi dávno líbila tak moc, že jsem ji musela ušít.
 
 

Obal na recepty

 
Baví mě teď vařit a péct...snad se to brzy neprojeví na našich figurách...a tak jsem oprášila svůj sešit na recepty a ušila mu ze zbytků látek kabátek. Protože jsem líná vždycky všechno přepisovat (přiznám se, že pár receptů jsem už i vlepila na malých papírcích, protože ve mě rukopis mé maminky a ostatních blízkých vyvolává jemnou nostalgii už teď) a vkládám do něj občas i papírky a výstřižky, ušila jsem si na zadní stranu kapsu a na obal zapínání ;-).

 
A teď vytapetovat, vymalovat, koupit pěkný háček na pár parádních utěrek (co ještě nemám, jen objednanou jednu maileg ;-)), přečalounit židle a bodla by i nová sedačka .....chichi, to je plánů, to je plánů a to ještě nejsem ani v polovině, ale aspoň máme několik let na co šetřit ;-).
 
 
Krásný parný den, Pavla.

7 komentářů:

  1. Krásně se ti to povedlo, Pavli! Taky zrovna řeším nové čalounění židlí v kuchyni, včera jsem jednu dobrousila a budu natírat na tu "správnou" barvu... :-) Tak hodně zdaru ve vymýšlení nových prací a spoustu plánovaných položek, za které se bude dobře utrácet! Lucka Lumpi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, příjemnou práci přeji, což o to, ono vymýšlení jde samo, jen to placení jde ztuha :-D :-D, ale o to víc si ten výsledek potom vychutná ;-). Papapapa

      Vymazat
  2. Ahoj Pavli, krásnou kolekci jsi ušila, už se těším, až bude vše hotovo a pochlubíš se :-) Pa,Hana

    OdpovědětVymazat
  3. Holky moje milé, moc děkuju.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je ovšem nádherná sada,taky by se mi líbila :o)

    OdpovědětVymazat